Volejbalistky VKP Bratislava prehrali so Sláviou EU v 2. zápase finále

19.04.2023 Celý región

Bratislava 18. apríla (TASR) - Volejbalistky bratislavskej Slávie EU zdolali v druhom zápase finále play off Niké extraligy hráčky VKP 3:2. V sérii hranej na tri víťazstvá vedú 2:0. V stredu 26.4 o 19.00 h môžu doma rozhodnúť o zisku titulu.

Dramatický prvý set sa stal korisťou VKP v pomere 25:23, ďalší však patril slávistkám po výsledky 25:15. Domáce boli v treťom úspešnejšie, no štvrtý a piaty zvládli hostky a otočili vývoj stretnutia.

Slávistky môžu v boji o Pohár Hildy Mazúrovej načať už tretiu desiatku majstrovských titulov, ženská zložka VKP bojuje o svoj premiérový triumf medzi elitou. VKP už jednu trofej v tejto sezóne má z finále Niké Superfinále Slovenského pohára.

Niké extraliga - finále play off Niké extraligy, druhý zápas /na 3 víťazstvá/:

VKP Bratislava - VK Slávia EU Bratislava 2:3
(23, -15, 16, -22, -9)
134 minút, rozhodovali: Juráček, Moravčík
/na zápasy: 0:2/

Hlasy po zápase /zdroj: svf.sk/:

Pavel Bernáth, tréner VKP: "Odohrali sme čestnejší a bojovnejší zápas, ako bol prvý finálový. Máme mladé družstvo a na niektoré veci sme ešte stále nedorástli, aby sme ich dotiahli do konca, ale práve takýmto spôsobom sa treba o svoju slávu biť."

Michal Matušov, tréner VK Slávia EU: "Vedeli sme, že to bude nesmierne náročné a to sa aj naplnilo. My sme sa sústredili na kľúčové témy hry VKP a to hru stredom siete a ich diagonálnu hráčku. Mali sme energiu, síce na vlnách, ale v kľúčových momentoch bola na našej strane. Vyhrať zápas v play off po takomto našom nie ideálnom výkone je paráda. Berú sa len víťazstvá. Teraz viem, že sa môžem spoľahnúť na každú hráčku v družstve a s tým do toho pôjdeme. Vyspíme sa, zanalyzujeme si a ideme od nuly.“
 

Vyberte región